Plantaardige producten (B-VIVZ-V3AA59)

3 studiepuntenNederlands24 urenEerste semesterEerste semester
Desmet Michèle (coördinator) |  Desmet Michèle |  N.
VIVES Z POC PBA Agro- en biotechnologie

Opleidingsspecifieke leerresultaten

1.1.1         De student heeft wetenschappelijke kennis en inzicht in systemen van de agro- en biotechnologische sectoren.

1.2.1         De student heeft wetenschappelijke kennis en inzicht in toepassingen van de agro- en biotechnologische sectoren.

Internationale competenties (ICOM’s) 

  • Taalvaardigheid – Een tekst geschreven in een andere taal begrijpen  
    De student begrijpt teksten geschreven in minstens één andere taal dan zijn moedertaal en gerelateerd aan zijn studiegebied en kan er de belangrijkste gedachtegangen van weergeven.  
  • Global engagement (internationale betrokkenheid) – Zich internationaal oriënteren 
    De student kan lokale gebeurtenissen en handelswijzen plaatsen in een internationale context door de internationale consequenties van lokale gebeurtenissen en de invloed van een internationale of Europese context op deze lokale situaties aan te geven.  

 

Generieke bachelorcompetenties

1.1.2         De student identificeert de factoren die het probleem veroorzaken of versterken.

1.3.1         De student formuleert doelstellingen of hypothesen om het probleem op te lossen.

1.7.1         De student verbindt nieuw verworven informatie aan persoonlijke ervaringen/ voorkennis.

1.7.2         De student synthetiseert de nieuw verworven informatie tot een logische en correcte kennisbasis.

Onderwijsleeractiviteiten

3 sp. Plantaardige producten (B-VIVZ-V5AA59)

3 studiepuntenNederlandsWerkvorm: College24 urenEerste semesterEerste semester
Desmet Michèle |  N.
VIVES Z POC PBA Agro- en biotechnologie

Groenten en fruit zijn een belangrijk in een gezonde voeding. In deze onderwijsleeractiviteit worden de specifieke morfologische en nutritionele kenmerken van verschillende groenten en vruchten besproken. Deze kenmerken worden gerelateerd aan het gebruik in de keuken en de organoleptische eigenschappen, typisch zijn voor bepaalde vruchten en/of groenten.

Daarnaast wordt het gebruik van kruiden en specerijen in de keuken toegelicht.

Tijdens excursies leren de studenten het veilingssysteem en de bestaande kwaliteitssystemen en -labels kennen.

Verplicht studiemateriaal:

  • Desmet, M. (2020). Plantaardige producten. VIVES. (beschikbaar via de cursusdienst op de campus in Roeselare)
  • Mcgee, H. (2020). Over eten en koken. Wetenschap & cultuur in de keuken. Nieuw Amsterdam. (ISBN 9789046813935 – beschikbaar via de cursusdienst op de campus in Roeselare)
  • Lesmateriaal op Toledo
  • Lesmateriaal ter beschikking gesteld tijdens de colleges

Naast colleges, worden ook excursies georganiseerd ter ondersteuning van de verwerking van de leerinhoud.

In uitzonderlijke omstandigheden kan een deel van de contactmomenten op de campus vervangen worden door online onderwijs.

Evaluatieactiviteiten

Plantaardige producten (B-VIVZ-V82725)

Type : Examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Schriftelijk
Vraagvormen : Open vragen, Gesloten vragen
Leermateriaal : Geen

ExamenmomentBeoordelingsschaal
TOTAAL1-20/20 puntenschaal

De evaluatie van deze onderwijsleeractiviteit bestaat uit 1 onderdeel: 100% schriftelijk examen (open en gesloten vragen)

Voor dit opleidingsonderdeel zijn er geen deeloverdrachten.

Zelfde modaliteiten als eerste examenkans. De evaluatie van deze onderwijsleeractiviteit bestaat uit 1 onderdeel: 100% schriftelijk examen (open en gesloten vragen)